top of page
  • Foto van schrijverLisanne Holtman

ZILVER: DE NIEUWE INTERIEURTREND

Bijgewerkt op: 20 mrt.

Is het jullie al opgevallen dat je steeds meer zilver voorbij ziet komen in het interieur? Vanaf nu zal het je steeds meer gaan opvallen... Want zilver is HOT!


Is het jullie al opgevallen dat je steeds meer zilver voorbij ziet komen in het interieur? Vanaf nu zal het je steeds meer gaan opvallen... Want zilver is HOT!

Voor een lange tijd was zilver echt not done... We kozen allemaal voor goud en brons. Misschien is het jullie al wel opgevallen in de mode dat er veel zilver kleurige kleding gedragen. Leuk weetje: mode loopt altijd voor op interieur. Dus wil je een interieur trend spotten? Kijk eens naar de trends op fashion gebied! Op interieur gebied duurt het altijd een langere tijd voordat iets 'aanslaat' bij de consument. Waarschijnlijk denken jullie, net zoals ik een paar maanden geleden, ik hoef echt geen zilver in huis... Wil je alvast voorlopen op de trends? Dan is nu dus het moment om voor zilver in je interieur te kiezen.


Interieur voor een woning waarbij ik zilver heb toegepast. Hier zie je de welbekende stalen deur, maar hier niet in het zwart of brons... Maar in het zilver!

Al eeuwenlang wordt zilver gebruikt in het interieur. Waarom wordt het dan nu zo populair? We kiezen niet voor het ouderwetse zilver, maar voor de matte en geborstelde versie. Dit maakt hem helemaal van nu en hierdoor kan je hem ook makkelijk combineren met warme kleurtinten. Juist door zilver toe te voegen aan een warm kleurenpallet breng je je interieur in balans. Het karakter van zilver kan je omschrijven als koel en strak. Door deze elementen toe te voegen aan een interieur met aardetinten creëer je een dynamisch geheel. Deze 'koele' toevoeging zorgt voor een moderne knipoog. Zijn jullie al overtuigd of zal ik nog even doorgaan?!


Grote leefkeuken (woonkeuken) met een zilver kookeiland. Dit zorgt voor een spannend geheel. Een interieurontwerp met een maatwerk keuken.

In het interieurontwerp voor deze woning hebben we gekozen voor een zilver kleurig kookeiland. Het is een spannende en verassende combinatie die erg mooi is uitgepakt. Door het walnoot hout te combineren met het 'koele' zilver is er een prachtige kleurbalans in deze woonkeuken. Bekijk hier hoe ik het zilver subtiel heb terug laten komen in de hele woning.


Interieur ontwerp voor een woonkeuken. Met een op maat gemaakte keuken.

Meer inspiratie? Neem een kijkje op mijn Pinterest.

46 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page