top of page
  • Foto van schrijverLisanne Holtman

Beige saai? Voeg prints toe

Heb je een beige interieur of wil je een beige interieur? En wil je er iets meer diepgang en persoonlijkheid aan toe voegen? Voeg prints, verschillende texturen en patronen toe! Hierbij 5 tips om een beige interieur meer te laten spreken!


TIP 1. Behang

Behang is een geweldige manier om je interieur meer te laten spreken. Hieronder zien jullie ook een voorbeeld wat een behang doet als je dit toevoegt aan een woonkamer. Omdat beelden meer zeggen dan woorden, laat ik het jullie zien!


Een beige interieur kan snel eentonig en vlak overkomen. Door zoals hier een behang op de wand te plaatsen krijg je meer 'leven' in de woonkamer. Het is alsnog een rustig geheel doordat de kleuren mooi in elkaar overlopen.


Je kan kiezen voor enorm rustige print of een erg opvallende print. Hier zie je het effect van deze 2 verschillende behang patronen. Links vloeit het behang mooi mee met het interieur. Rechts springt het behang eruit en is het een echte catcher.Hier zie je hetzelfde patroon alleen in een andere kleur. Door te kiezen voor een donkere kleur maak je de ruimte knusser. Dit komt ook doordat het behang op de achterwand zit, deze muur komt op je af, waardoor het iets kleiner oogt. Door juist te kiezen voor een print die niet opvallend aanwezig is en qua kleur overloopt in het interieur, voeg je wel textuur toe aan de ruimte. Dit zorgt ervoor dat er meer diepgang en persoonlijkheid ontstaat.Vind je een hele muur met behang iets te heftig? Dan kan je een behang ook in een sierlijst plaatsten. Hierdoor creëer je met behang een schilderij. Wees creatief met de afmetingen van sierlijsten! Je kan kiezen voor een groot vierkant, 2 smallere lijsten of misschien wel 3.


TIP 2. Meubels met stoffen met een print

Kies niet alleen voor stoffen in één kleur. Door je bank, vloerkleed of fauteuil te laten stofferen in een print, krijg je een speels geheel. Het veiligst is om te kiezen voor een fauteuil in een stofje met een print. Dit kan een onwijs opvallende print zijn, maar ook een subtiele print.


Hier zien jullie het effect van een fauteuil of een bank in een print stof. Zou jij het durven om je bank in zo'n opvallende print te stofferen?!


TIP 3. Met een klein gebaar prints toevoegen

Zijn bovenstaande grote objecten iets te spannend voor je? Dan kan je ook prints toevoegen doormiddel van kussens en hockers. Ik ben absoluut fan van hockers! Ze zijn verkrijgbaar in zoveel toffe prints en je kan ze overal bij zetten. Maak daarnaast mooie combinaties van sierkussens op je bank. Kies voor opvallende prints en combineer verschillende kleuren en texturen.TIP 4. Voeg kleur aan je beige interieur toe!

Door kleur toe te voegen aan je beige interieur krijg je een heel ander interieur. Hieronder zien jullie het effect van het toevoegen van een subtiele groentint. Wil je het nog steeds rustig houden maar wel kleur toevoegen? Kies van voor de afgezwakte kleuren. Zachte terra of groen kleurtinten zijn momenteel veel gekozen kleuren.
Heb jij een beige of ton sur ton interieur? En ben je op zoek naar iets meer pit in je interieur? Ga dan aan de slag met deze tips!

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page